Fudbal

Zeljković zadovoljan učinjenim "Značajno smo podigli godišnji budžet"

Predsjednik Fudbalskog saveza Reublike Srpskae Vico Zeljković rekao je da je ponosan na projekte koje će realizovati FSRS, a naglasio je i da je savez uvećao godišnji budžet.

Fudbalski savez Republike Srpske
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On je najavio projekat izgradnje devet terena sa vještačkom travom.

– To je kapitalan projekat za naš fudbal. Potpisali smo ugovore sa osam lokalnih zajednica: Banjaluka, Prijedor, Doboj, Trebinje, Laktaši, Nevesinje, Pale, Foča i sa Područnim Fudbalskim savezom Banjaluka. Sve će da košta oko četiri miliona maraka – istakao je Zeljković.

Pročitajte još

Onda se dotakao i problema sa licenciranjem klubova u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Savez nije taj koji će nekoga tjerati na odgovornost, govoriti mu kako da se ponaša i šta da radi. Učiti ga. Svi smo zreli i savjesni ljudi. FSRS će pomoći svakom iskoraku za koji smatra da je od opšteg interesa za naš fudbal. Licenciranje je složen proces u kojem se otkriva “DNK” ne samo klubova, već i lokalnih zajednica iz kojih oni dolaze, ali i ljudi koji ih predstavljaju – dodao je predsjednik FSRS.

Smatra de je godišnji budžet vidno uvećan. .

– U posljednje tri godine značajno smo podigli iznos godišnjeg budžeta koji je više od jedne decenije bio oko 750.000 maraka. On je obezbjeđivan uglavnom od kotizacija, naplaćivanja kazni i nešto, beznačajno od sponzora, bilo je i učešća FS BiH. Sada imamo, prvi put u istoriji naše elitne Prve lige generalno sponzorstvo, koje uskoro ističe. Vrlo brzo ćemo sjesti i sa m:telom razgovarati o novim sponzorskim paketima, kako na nivou Republike Srpske, tako i u FS BiH – zaključio je Zeljković

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu