Fudbal

Bivši direktor Borca u novoj ulozi: Održana sjednica redovne godišnje skupštine FSRS (FOTO)

U hotelu “Jelena” u Banjaluci danas je održana redovna godišnja sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića, na kojoj je prisustvovalo 46 od ukupno 55 delegata.

Fudbalski savez Republike Srpske
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Dok je Verifikaciona komisija utvrđivala kvorum današnje Skupštine za govornicu je izašao predsjednik Zeljković.

– Hvala vam svima na dolasku na Skupštinu i učešću u radu. Iza nas je teška i turbulentna godina u kojoj smo se borili sa mnogim problemima, ali uprkos tome završili smo uspješno niz projekata. Odradili smo dobar posao, a svjesni smo da ima još mnogo stvari da ih riješimo, da neke nismo uspjeli da riješimo, ali ćemo se u narednom periodu truditi da završavamo sve ono što smo planirali. Napravljen je pomak u odnosu na prethodni period, on nije dovoljan ni za Fudbalski savez republike Srpske, ni za područne saveze ni za klubove, ali zato ćemo se truditi da u periodu koji je pred nama, iz godine u godinu, pravimo pomake i unapređujemo naš fudbal. U godini koja traje zadatak nam je da počnemo realizaciju projekta postavljanja devet terena sa vještačkom travom u Republici Srpskoj u devet opština i gradova s kojima smo potipisali ugovore. Ovom prilikom želim da istaknem i partnersku i korektnu saradnju sa Fudbalskim savezom BiH- obratio se Zeljković okupljenima.

Prije usvajanja dnevnog reda predsjednik Zeljković je predložio izmjenu istog, pa se pod tačkom devet raspravljalo o razrješenju člana Izvršnog odbora Dejana Lukendića i imenovanje Dragomira Ilića umjesto njega.

fsrs
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
fsrs
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon izbora Radnog predsjedništva, Verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača prihvaćena je informacija o zapisniku sa prošle sjednice Skupštine održane 12. maja 2022. godine.

Jednoglasno su usvojeni izvještaj o radu, finansijski i revizorski izvještaj za 2022. godinu, kao i plan rada FSRS za istu godinu. Takođe, jednoglasno su usvojeni plan o program za 2023. kao i prijedlog budžeta za 2023. godinu.

Izvještaji Disciplinske i Apelacione komisije su takođe jednoglasno prihvaćeni, a imenovan je Nadzorni odbor Saveza kojim će predsjedavati Nedeljko Ćorić, a članovi su Dejan Dedić i Siniša Adžić.

Skupština je razriješila Dejana Lukendića dužnosti člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, a na njegovo mjesto imenovala, po prijedlogu Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka Dragomira Bucu Ilića, dugogodišnjeg potpredsjednika Fudbalskog kluba Krupa.

Pročitajte još

Prije Skupštine održana je 22. sjednica Izvršnog odbora FSRS. Nakon usvojenog dnevnog reda, potvrđene su odluke Komisije za hitna pitanja usvojeni su izvještaj o radu, revizirski i finansijski izvještaj za 2022. godinu, kao i budžet za 2023. Takođe razmatran je izvještaj Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Republike Srpske gdje je konstatovano da ima mnogo problema u samom procesu, pa će se o ovoj temi raspravljati na narednim sjednicama. Prihvaćena je ponuda za izvođača radova za devet terena sa vještačkom travom i očekuje se da postavljanje tih terena krene na ljeto.

Pod tekućim pitanjima prihvaćena je ostavka dosadašnjeg člana Izvršnog odbora FSRS Dejana Lukendića, a po prijedlogu PFS Banjaluka čiji je član, Lukendića će zamijeniti Dragomir Ilić. Ove odluke su potom proslijeđene na verifikaciju Skupštini Saveza i potvrđene su.

Nakon sjednice Skupštine održan je još jedan, 23. sastanak Izvršnog odbora u hotelu “Jelena” u Banjaluci. Izabrana je najbolja ponuda za dobavljača/ponuđača radova za izgradnju devet terena sa vještačkom travom u Republici Srpskoj.

Donesena je i odluka o stavljanju van snage odluke pomoći klubovima u vidu plaćanja 50 odsto kotizacije i troškova službenih lica dok traje infrastrukturni projekat izgradnje terena sa vještačkom podlogom.

Pod tekućim pitanjima, a na prijedlog predsjednika Vice Zeljkovića, za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske imenovan je Dejan Lukendić, dojučerašnji direktor Fudbalskog kluba Borac, a dosadašnji generalni sekretar Ognjen Valjić je imenovan za direktora takmičenja, suđenja i događaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu