Košarka

BREGAR POZIVA NA MOBILIZACIJU Rukometašice Srbije čekaju Island u odlučujućem meču za odlazak na Euro

Rukometašice Srbije sutra očekuje odlučujući duel u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

BREGAR POZIVA NA MOBILIZACIJU Rukometašice Srbije čekaju Island u odlučujućem meču za odlazak na Euro
FOTO: RSS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sutra od 18 sati u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu igra posljednji meč kvalifikacija za EP protiv Islanda.

– Utakmicu sa Turskom smo zaboravili, jer na tom meču je dobra bila samo pobjeda, ostalim nisam bio zadovoljan. Sada je pred nama Island. Posljednjih deset godina koliko pratim Island, moram da istaknem da je ovo njihov najbolji sastav. Napravili su ekipu sastavljenu od starijih, iskusnijih igračica koje su vratili u sastav i mladih rukometašica. Island je veoma dobar protivnik koga moramo da cijenimo i poštujemo, ali na kraju krajeva znamo koliko ova utakmica znači, znači plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori – rekao je selektor Uroš Bregar na konferenciji za medije.

On se osvrnuo i na kvalitete sutrašnjeg rivala.

– Igraju dobar i brz rukomet, od najveće važnosti biće da zaustavimo njihovu najbolju igračicu, desni bek Rut Jonsdotir. Ekipa je brza i dosta trči. Tako da je trčanje nazad, agresivna i dobra odbrana na bekovsku liniju i naš dobar napad recept za pobjedu. Sutra je bitan kolektivni duh i način igre u odbrani. Island je u prvoj utakmici dao mali broj golova, ali smo ipak primili neke golove koje ne bismo smjeli. Igramo na domaćem terenu, vjerujem da će biti puta dvorana, od kad sam preuzeo Srbiju moram da kažem da sam baš ponosan na to što veliki broj ljudi dolazi. Lijepo je vidjeti punu halu i lepo je igrati u takvoj atmosferi. Pozvao bih navijače da i sutra dođu da nas podrže jer bi nam to dosta značilo – zaključio je selektor Bregar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu