Košarka

(FOTO) "Ne znam koliko je realno da Zvezda bude konkurentna..." Predsjednik Partizana ne vjeruje u trijumf crveno-bijelih u Istanbulu

Crvena zvezda igra utakmicu protiv Efesa zbog sebe, mislim da su tome okrenuti jer im je ovo jedna od lošijih sezona iako su imali 13, 14 novih igrača, kaže predsjednik Partizana Ostoja Mijailović!

(FOTO) "Ne znam koliko je realno da Zvezda bude konkurentna..." Predsjednik Partizana ne vjeruje u trijumf crveno-bijelih u Istanbulu
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Košarkašima regionalnog šampiona crno se piše u Evroligi! Tijesnim porazima u završnicama i ispuštenim pobjedama u više mečeva ove sezone došli su u situaciju da više ne zavise sami od sebe kada je u pitanju plasman u plej-in.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Ekipa slavnog trenera Željka Obradovića u petak u Beogradskoj areni mora da pobijedi Valensiju, ali taj meč će za crno-bijele biti revijalan ukoliko Crvena zvezda izgubi od Efesa.

Crveno-bijeli odavno nemaju šanse za plej-in, a prvi čovek Partizana Mijailović smatra da komšije nemaju šta da traže u Istanbulu i zato se ne nada poklonu.

– Jeste ta situacija atraktivna za medije, ali realnost je ipak drugačija. Oni će tu utakmicu igrati za sebe, na kraju sezone u kojoj su najveći dio proveli u donjem dijelu tabele. Mislim da su prije svega okrenuti sebi i analizi sezone u kojoj su potpisali 13, 14 novih igrača i imali dva trenera… Efesu ta utakmica mnogo znači, Crvenoj zvezdi baš i ne, a i u posljednje vrijeme im je forma slabija nego na početku sezone. Stoga ne znam koliko je realno očekivati da budu konkurentni u Istanbulu. Kao što rekoh, oni će tu utakmicu igrati za sebe, ne za nas. Ne vidim da bih ikome za bilo kakav rezultat trebalo da se zahvaljujem. Sa druge strane, naša je obaveza prema navijačima i prema sebi da protiv Valensije odigramo na svom maksimumu i pobijedimo – jasan je Mijailović.

FOTO: K1 TELEVIZIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: K1 TELEVIZIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pročitajte još

Takav rasplet biće razočaravajući za sve u Partizanu jer je cilj bio ulazak u top osam, ali Ostoja Mijailović naglašava da i neuspjeh mora da se adekvatno nosi, kao i uspjeh.

– Kad radite u sportu morate da nosite slavu i poraz na isti način, stalno to govorim! Jedan od dva sportska cilja za ovu sezonu je bio ulazak u top osam. Ostalo je još jedno kolo, iako smo svjesni da nam izgledi nisu veliki i da ne zavisi sve od nas, hajde da sačekamo, pa da potom pričamo na tu temu! – najavio je Ostoja analizu u slučaju da u četvrtak ili petak Partizan završi sezonu u Evropi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu