Košarka

Nova zapažanja američkih medija "Ovo liči na nekog drugačijeg Jokića, potpuno je promijenio pristup" (VIDEO)

Nema nikakve dileme da se srpski centar Nikola Jokić u prethodnom NBA plej-ofu etablirao kao najbolji košarkaš današnjice, a sjajnim igrama vodio je Denver Nagetse do prve titule šampiona u istoriji organizacije.

Nikola Jokić i Džamal Marej
FOTO: ALLISON DINNER/EPA

Poslije sjajnog pohoda, Jokić je ljeto proveo u Srbiji jer je, kako je sam naveo, bio fizički i mentalno nespreman da iznese izazove igranja za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Pročitajte još

Budući da se radi o najkorisnijem igraču NBA finala, američki mediji su proteklog ljeta nekarakteristično mnogo pažnje pridavali Jokićevim ljetnjim aktivnostima – raftingu, posjećivanju koncerata, odlasku na konjičke trke, druženju sa saigačem Eronom Gordonom u Jokićevom rodnom Somboru.

Jokićevu karijeru neposredno prati američki novinar Herison Vind, koji smatra da se nešto promijenilo u načinu na koji Jokić pristupa novoj sezoni.

– Ovo izgleda kao drugačiji Nikola Jokić. Dvostruki MPV i aktuelni MVP finala je mentalno potpuno srpeman. Jokić igra agresivno, ponekad čak i forsira. U prve tri pripremne utakmice 2022. godine šutnuo je ukupno osam puta, a u prve dvije pripremne utakmice ove godine uzeo je čak 21 šut! Radi punom parom kako bi se tim pokrenuo. Mislim da Jokićev agresivan nastup pokazuje kako će se stvari odvijati tokom sezone. Teku pripreme za još jednu MVP sezonu – napisao je Herison Vind, prenosi Sport Klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu