Fudbal

(FOTO) POVRATAK SVE BLIŽI Prva ljubav zaborava nema, Nagelsmanu Bajern 1. opcija

Fudbalski stručnjak Julijan Nagelsman je sportska ličnost broj jedan o kojoj se najviše piše i priča u Njemačkoj posljednjih dana.

Julijan Nagelsman
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Selektor Njemačke vodi tajne pregovore sa čelnicima Bajerna o svom povratku u taj klub.

Gigant iz Minhena je javno saopštio da će se na kraju sezone rastati sa trenerom Tomasom Tuhelom i sada je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Iz tog razloga otpočeli su pregovore sa Nagelsmanom, koga je prije otprilike godinu dana bivše rukovodstvo tog kluba na čelu sa Hasanom Salihamidžićem otpustilo.

Opšti utisak je da je sa smjenom moglo malo i da se sačeka, pogotovo što je u pitanju mladi trener, sa kojim je trebalo da se pravi dugogodišnja saradnja, ali do neslavnog razlaza je došlo.

Obje strane su bile nezadovoljne i projektovale su „otrovne strijelice“, dok je javnost očekivala mnogo više od te saradnje, sve je ostalo nekako nedorečeno.

Nagelsman je ubrzo preuzeo reprezentaciju Njemačke, potpisavši ugovor sa tamošnjim fudbalskim savezom, ali samo do kraja Evropskog prvenstva.

Iz saveza sada nude mladom stručnjaku produženje saradnje i dugogodišnji ugovor, a on na ponudu nije odgovorio jer je polaskan time što je obnovio kontakt sa rukovodstvom Bajerna, javlja Bild.

Pročitajte još

Nagelsman nikada nije skrivao da mu je najveća želja u životu bila da postane trener Bajerna, kao nekome ko je rođen u Bavarskoj i čija čitava familija navija za taj klub.

Kako u svom prvom, kratkom mandatu nije uspio da ostavi željeni utisak sasvim očekivano je da jedan dio njega i dalje sanja o povratku u najveći njemački klub.

S druge strane za Nagelsmana je interesovanje pokazao i Mančester junajted, koji bi ako smijeni Erika Ten Haga, na ljeto rado doveo mladog Nijemca, ali prema svemu očiglednom najveću šansu ga sada dovede će imati njegova nedorečena, nepraželjena ljubav – Bajern Minhen, piše Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu