Fudbal

Rečeno mu da "spusti loptu": Čelnici Bajerna očitali bukvicu Tuhelu

Prošlo je samo 180 dana od kada je, neočekivano, dobio posao u Bajernu iz Minhena, a trener Tomas Tuhel već je morao da se pojavi u hladnim prostorijama članova borda gdje mu je "očitana bukvica".

Rečeno mu da "spusti loptu": Čelnici Bajerna očitali bukvicu Tuhelu
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Bild piše da je tokom pauze za EURO kvalifikacije trener šampiona Njemačke pozvan na sastanak na kom su prisustvovali još klupski „oci“ Uli Henes, Herbert Hajner, Karl-Hajnc Rumenige i Jan-Kristijan Drisen, tokom kog je Tuhel upozoren da obrati pažnju na ponašanje u budućem periodu.

Pročitajte još

„Packa“ se odnosila na njegove sve češće i sve žešće javne kritike na račun pretpostavljenih u Bajernu. Tuhelu je rečeno da „spusti loptu“ i da bude manje emotivan i negativan kada govori o klubu pred medijima.

Takođe, predočeno mu je da „pojedini igrači“ nisu zadovoljni tretmanom koji imaju kod trenera i naročito kritikama koje trpe u Tuhelovim javnim nastupima.

Nasljedniku novog selektora Njemačke Julijana Nagelsmana, koji je Bavarsku napustio nakon sage o „krtici u klubu“, savjetovano je da se posveti radu s ekipom i da od Bajerna u što kraćem roku napravi nemilosrdan tim.

Između ostalog, Tuhel se požalio da zbog uticaja koji pojedini direktori imaju u klubu i naročito na igrače, on nije u poziciji da nametne svoj stil igre. Bajern je ove sezone i dalje neporažen, ali nije ubjedljiv, piše Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu