Fudbal

SKANDAL U HRVATSKOJ Navijači Rijeke prijetili napadaču Hajduka, spremaju se rigorozne kazne

Futsal utakmicu 14. kola Prve HNML između Rijeke i Universitasa iz Splita obilježilo je sramno skandiranje upućeno fudbaleru Hajduka Marku Livaji.

SKANDAL U HRVATSKOJ Navijači Rijeke prijetili napadaču Hajduka, spremaju se rigorozne kazne
FOTO: ALI HAIDER/EPA

U dvorani “Mladost” pred oko 600 gledalaca domaćin je slavio sa 7:1 uz podršku “Armade” sa tribina. Duel je ipak obilježilo njihovo skandiranje “umri Livaja” zbog čega domaćin preti žestoka kazna.

Pročitajte još

– Na osnovu članova 110. i 120. Disciplinskog pravilnika HNS-a, traži se pismeno očitovanje u vezi sa disciplinskim prijavama koje su podnijeli delegati utakmice, a unesene su u izvještaj o utakmici u skladu s članom 125. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a tiču se sljedećih disciplinskih prekršaja.

HMNK RIJEKA – razlozi propusta u organizaciji utakmice HMNK Rijeka – AMNK Universitas Split odigrane dana 17. 2. 2024. godine u Rijeci u vezi sa situacijama kada je više puta došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi putem uvrijedljivih skandiranja poput ‘Umri Livaja’, ‘Gazi Tovara’ i ‘Je** se Splite’, kao i očitovanje u vezi sa razlozima zbog kojih nije osigurana prisutnost liječnika upisanog u COMET na utakmici – stoji u zapisniku sa utakmice.

Livaja ima istorijat sukoba sa navijačima Rijeke, a u prošlosti je čak dolazilo i do međusobnih incidenata, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije