Fudbal

DONESENA ODLUKA Hajduk seli sa jednog od najljepših stadiona u regionu

Fudbalski klub Hajduk dobiće novi stadion, koji će zamijeniti dosadašnji Poljud. Prema prvim planovima, biće izgrađen na mjestu gdje se trenutno nalazi stadion RNK Split.

DONESENA ODLUKA Hajduk seli sa jednog od najljepših stadiona u regionu
FOTO: LOPTAR 403/YOUTUBE/SCREENSHOT

I dalje nije poznato u kom trenutku će velikan iz Splita preći na novi stadion, koji će imati mogućnost da primi 30 hiljada mjesta, za razliku od Poljuda, koji je primao tri puta manje.

O izgradnji novog stadiona je pričao Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, koji je još u junu najavio novo zdanje u ovom gradu, piše Sportal.

Pročitajte još

– Rekonstrukcija Poljuda je prioritet. Hajduk je ambiciozan klub i mi smo grad koji želi takav klub i želimo da mu pomognemo da ostvari svoje ambicije. Za to nam je potreban moderan stadion, a Poljud ne može biti ni poslije svih mogućih renoviranja jer je izgrađen u neko drugo vrijeme. Splitu je potreban novi stadion, novi stanovi za mlade i kongresni centar – rekao je tada Puljak.

Inače, Poljud je izgrađen još 1979. godne, za potrebe Mediteranskih igara u Splitu, a od tog trenutka do danas nije uložen nijedan evro u njega. Ipak, neće biti srušen, već rekonstruisan, a koristiće se za sportske događaje, kao i za koncerte.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije