Fudbal

Sjajan derbi: Arsenal slavio protiv Liverpula za povratak na vrh, presudio Saka sa bijele tačke (VIDEO)

Strašan derbi meč odigrali su Arsenal i Liverpul u okviru 10. kola Premijer lige Engleske u Londonu.

Sjajan derbi: Arsenal slavio protiv Liverpula za povratak na vrh, presudio Saka sa bijele tačke (VIDEO)
FOTO: ANDY RAIN / EPA

Na kraju “Tobdžije” su stigle do pobjede od 3:2 i tako se vratile na lidersku poziciju na tabeli, a imaju bod više od Mančester Sitija.

Na isteku prvog minuta, tačnije u 59. sekundi Martin Odegard je sjajno proigrao Gabrijela Martinelija koji se ubacio sa lijeve strane i zatresao mrežu.

Rani gol je “otvorio” utakmicu, a gosti su došli do zjednačenja u 34. minutu.

Luiš Dijaš je ubacio sa desne strane, a na pravom mjestu bio je Darvin Nunjez koji je poslao loptu iza leđa Arona Ramsdejla.

Kada se činilo da će se na odmor otići sa neriješenim rezultatom opet je ukla desna strana odbrane “Redsa” sa koje je Martineli uputio pas, lopta je prošla pored nekoliko igrača, a na drugoj stativi dočekao ju je Bukajo Saka i bez problema postigao gol.

Roberto Firmino je u igru ušao krajem prvog poluvremena umjesto povrijeđenog Dijaša, a u 53. minutu donio je novo izjednačenje gostima.

Igrao se 74. minut kada je trajala prava opsada gola Liverpula, a poslije svega sudija Majk Oliver pokazao je na bijelu tačku zbog prekršaja Tijaga Alkantare nad Gabrijelom Žezusom.

Siguran sa bijele tačke bio je Saka koji je postavio konačan rezultat.

Plasman: Arsenal 24, Mančester Siti 23, Totenhem 20, Čelsi 16, Njukasl 14, Brajton 14, Mančester Junajted 12, Bornmut 12, Fulam 11, Liverpul 10, Everton 10, Brentford 10, Vest Hem 10, Lids 9, Kristal Palas 9, Aston Vila 8, Sautempton 7, Vulverhempton 6, Lester 4, Notingem Forest 4 boda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu