Tenis

BRANIMO SVE IGRAČE Nadal: Konačna odluka se neće svidjeti svima

Španski teniser Rafael Nadal odbio je da otvoreno govori o stavu Saveta igrača ATP o potencijalnom kažnjavanju Vimbldona.

BRANIMO SVE IGRAČE Nadal: Konačna odluka se neće svidjeti svima
FOTO: EMILIO NARANJO /EPA

Vimbldon je dospio na metu kritika tenisera i teniserki zbog odluke da izbaci ruske i bjeloruske predstavnike sa ovogodišnjeg takmičenja zbog rata u Ukrajini.

U medijima su se pojavile informacije da bi ATP mogao da oduzme bodove trećem Grend slemu šampiona, a Nadal i Federer su zamoljeni da jasno istaknu svoje stavove o situaciji kao članovi ATP Saveta igrača.

-Nemam jasan stav o situaciji i ne želim ništa da tvrdim. Moramo da ostanemo u kontaktu sa Vimbldonom i zaštitimo sve ATP i VTA članove-istakao je Nadal

Ukoliko se Vimbldonu ne oduzmu bodovi, ono što bi ATP mogao da uradi je da zamrzne bodove ruskih i bjeloruskih igrača kako ne bi izgubili ono što su zaradili prošle godine.

-Sada sam u Rimu, a Vimbldon se igra za nekoliko nedjelja. Radimo na tome da odbranimo sve igrače. Ništa što odlučimo neće učiniti sve strane zadovoljnim i ništa neće biti savršeno, sigurno se konačna odluka neće svima svidjeti- podvukao je vlasnik 21 Grend slem titule.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije