Fudbal

(FOTO) Dobio poziv koji se ne odbija: Da Crvena zvezda nije izgubila derbi, Vladan Milojević bi joj bio sutrašnji rival

Sutrašnji gradski derbi Superlige Srbije u kom će se sastati Crvena zvezda i Čukarički nosiće niz specifičnosti.

vladan milojević
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIC/SPORTAL

Da krenemo od osnovne primjese: pobjeda je potrebna crveno-bijelima usljed činjenice da kaskaju za vječitim rivalom i da ih poslije Brđana čekaju još dva derbija. Bodove vrijedne Evrope traži i probuđena ekipa Gordana Petrića, sa stopostonim učinkom u prva dva proljećna kola.

Dokle god se sastaju Crvena zvezda i Čukarički, zajednički imenitelj biće Vladan Milojević

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Nagovijestio je iskusni stručnjak na klupi Brđana da je spreman za ozbiljne domete. Uspio je sa Čukaričkim da osvoji Kup i ostane upamćen za sva vremena. Kasnije se samo vanvremenskim rezultatima nadogradio u Crvenoj zvezdi.

Ponovo će Vladan Milojević udariti na sina Nemanju, koji se vratio u matični klub sa Banovog brda. Ali postoji još jedna jako zanimljiva stavka vezana za sutrašnji susret u Ljutice Bogdana.

Moglo je vrlo lako da se desi da najbolji Zvezdin trener u ovom vijeku sjedi na klupi namijenjenoj za goste. Kada je završio saradnju sa Apolonom iz Limasola, Vladan Milojević je automatski postao prvi kandidat za nasljednika Baraka Bahara.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Izrealac je već tada bio u patnji, pod baražnom vatrom kritika, pošto su svi vidjeli da nije pogodio mentalitet zemlje i kluba. Čekao se samo prethodni vječiti derbi.

Međutim, kada se razišao sa Apolonom iz Limasola 5. decembra, Vladan Milojević se vratio u Beograd. Dobijao je nezvanične signale da bi, vrlo lako, mogao da dobije poziv koji se ne odbija, sa telefona nekadašnjih pretpostavljenih Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele. Tada je Barak Bahar imao samo još jednu šansu, da ostvari pozitivan rezultat u vječitom derbiju koji je bio zakazan za 20. decembar.

U tom vremenskom vakumu Vladan Milojević je praktično imao usmeni dogovor sa Čukaričkim. Bio je velika želja vlasnika kluba Dragana Galeta Obradovića, koji ga je vidio garanciju dobrih rezultata i sigurnog plasmana u Evropu. Htio je i Milojević da se vrati na Banovo brdo…

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Ali, bio je pošten prema Draganu Obradoviću, poručivši mu da postoji mogućnost da ga pozovu iz Ljutice Bogdana. Tako je i bilo. Već sredinom drugog poluvremena duela u Humskoj, kada je Saldanja pogodio mrežu Omrija Glazera i povisio na 2:0 za crno-bijele, moglo se pretpostaviti da će se Vladan Milojević vratiti u matični klub. Vrlo vjerovatno da se derbi na stadionu Partizana nije ni završio, a Milojević je već mogao da se presvlači i krene na sastanak sa ljudima iz Crvene zvezde. Iste večeri je praktično postigao dogovor i javio ljudima iz Čukaričkog da pronađu drugog kandidata za nasljednika Igora Matića. Na kraju je izbor pao na Gordana Petrića.

Da je Zvezda opravdala ulogu favorita ili makar stigla do remija u vječitom derbiju, gotovo izvjesno bi Vladan Milojević sutra u Ljutice Bogdana sedeo na gostujućoj klupi. I bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledala ta alternativna istorija Superlige.

I pored toga što je Vladan skrenuo ka Marakani, porodica Milojević imaće predstavnika i u Čukaričkom. Sada već iskusni ofanzivni vezista Nemanja vratio se u matični klub, poslije solidnih šest mjeseci u Novom Pazaru.

Suočiće se Milojević junior sa vrlo nezgodnom tradicijom, jer protiv oca zna samo za poraze. Tokom prvog mandata Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, Nemanja je nosio dresove Čukaričkog i Vojvodine. Šest puta je izlazio na crtu ocu i doživio isto toliko poraza. Sve je počeo duelom Crvene zvezde i Čukaričkog u Ljutice Bogdana 6. avgusta 2017. godine, kada su crveno-bijeli slavili sa 3:0…

Vladan je bio najubjedljiviji u posljednjem okršaju porodice Milojević. Crvena zvezda je 1. maja 2019. godine pobijedila Vojvodinu u Novom Sadu sa 5:0.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije