Fudbal

(FOTO) "Vrijeđaju se Jokić i Đoković pa mi je lakše..." Ninković otkrio da li bi se vratio u Partizan

Nije Nikola Ninković ostavio veliki trag u ekipi Partizana, ali i dalje ima želju da se vrati u voljeni klub.

(FOTO) "Vrijeđaju se Jokić i Đoković pa mi je lakše..." Ninković otkrio da li bi se vratio u Partizan
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Bivša velika nada crno-bijelih sada svoju sreću traži u Gruziji, gdje nastupa za ekipu Torpedo Kutaisija.

Predviđao se Ninkoviću velika karijera, bio je po mnogim riječima i veći talenat od svojih “klasića” Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića, ali on nikada svoj talenat nije mogao da iskaže do kraja na terenu.

FOTO: NIKOLA KULAGA/ FK BORAC
FOTO: NIKOLA KULAGA/ FK BORAC

Popularni Džigi je govorio o aktulenoj situaciji u klubu, gdje mu  je krivo što je Partizan ispustio prvo mjesto.

– Mislio sam da će mnogo ranije svemu ovome biti kraj i nešto se promijeniti konačno. Vidim da ništa ne uspijeva, protesti navijača ne daju rezultat, nedolazak navijača na južnu tribinu, ni to ne uspijeva, skandiranje takođe nema efekta – rekao je Ninković u razgovoru za Sport klub.

– Što se tiče ove sezone… Koliko god da navijam za taj klub i želim da bude prvi moram da budem iskren. I u razgovoru sa drugarima, legendama Partizana, neću da ih imenujem, niko ni od njih nije očekivao ništa drugačije od ove u odnosu na prethodne sezone. Kao što cijeli svijet zna, kad god slušam priče, emisije ili intervjue ljudi koji prate i Partizan i Zvezdu, nije bitno čiji su navijači, niko nije postavio pitanje da li Partizan ima šanse da bude prvi. Svima je jasno da Partizan, ni kad je počelo prvenstvo, ni kad se napravila bodovna prednost, a tek sada, sigurno neće biti prvi. Znalo se da će Zvezda biti šampion i prije početka sezone – rekao je Ninković.

Ninković smatra da je jedina dobra stvar iz ove sezone trener crno-bijelih Igor Duljaj.

Nikola Ninković postigao prvenac za Borac
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Jedina dobra stvar koju moram da napomenem je da konačno navijači počinju da podržavaju igrače. Oni su ti koji daju 100 odsto. I trenera Igora Duljaja. Oni daju najbolje od sebe na svakoj utakmici i prvi su koji žele da pobijede na svakoj utakmici. Poslije dugo vremena kad ne ide, kad Partizan dugo nije prvi, nisam vidio toliko navijača na istoku i na zapadu. I kada sam igrao i uzimali titulu ne znam da li je na nekoliko mečeva bilo toliko ljudi. Sa te strane to je veliko osvježenje i nadam se da će tako ostati. Mislim da samo tako nešto može da se promeni na bolje. Kada navijači ponovo izgube interesovanje i ponovo se okrenu protiv igrač i trenera Partizan će sigurno još dublje da potone. Jedini način da da se u skorijoj budućnosti nešto promijeni i Partizan vrati na stare staze je da svi ostanu ujedinjeni – kaže nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke.

Pročitajte još

Ipak Ninković ne krije da bi volio jednog dana da ponovo zaigra u dresu Partizana.

– Nije mi cilj, iako sam zadovoljan uslovima, da ostanem u Gruziji jer mislim da mogu još da napredujem i da imam još dosta godina fudbala ispred sebe. Šta bi bilo idealno? Ne znam. Ali ono što mogu da kažem je da mi je žao što prethodnih godina nije bila neka normalna priča u Partizanu i da ja bude dio te priče. Mnogo mi je žao jer mislim da bih sada imao neuporedivo više da dam nego što je to bilo u prvom mandatu. To mi baš bode oči i to mi jedino žao. Naravno da bih voleo jednog dana da se vratim u Partizan. Ostalo mi nije mnogo bitno, nema pretjeranog uticaja, bio na jednom ili drugom kraju svijeta, osim da sam u svom Partizanu. To mi je jedina želja. U ovakvoj situaciji iz više razloga je nepotrebno i nemoguće da se vratim. Možda jednog dana… To je samo moja velika želja ali je pitanje da li će biti prilike. Ako situacija, uslovi i okruženje budu normalni, makar i po završetku karijere. Pod ovim uslovima nema šanse – ističe Ninković.

Nikola Jokić i Novak Đoković
FOTO: NBA/TWITTER SCREENSHOT

Dotakao se Nikola i za njega bolne teme, a to je da će ga uvek pratiti jedan loš glas, ali mu je lakše kada bidi kako se neki ophode prema najboljim srpskim sportistima Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću.

– Meni više ništa ne smeta. Ranije, kao klinac u Partizanu, sam mislio da sve mora da funkcioniše perfektno, onako kako ja mislim, međutim, definitivno da ljudima u Srbiji ne valjaš šta god da uradiš. Znaš kad mi je to bilo jasno? Ne čitam komentare na društevnim mrežama jer ne mogu da zamislim ko sve komentariše, smuči ti se život, ali kada sam doživio da se vrijeđaju Đoković i Jokić sve mi je bilo jasno. Oni su legende, a nekome ne odgovaraju. Rekao sam sebi: „Pa čekaj, ako oni ne odgovaraju i o njima se pišu negativne komentare, šta da se očekujem o sebi koji sam davao povoda za reakcije. Ja bih bio još veća budala kada bih nasjedao na provokacije. Mi Srbi smo čudo – smatra Ninković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije