Fudbal

MORA U ZATVOR Fudbaler osuđen zbog seksualnog zlostavljanja (FOTO)

Žalbeno vijeće Civilnog krivičnog suda Španije potvrdilo je presudu koju je Santiju Mini izrekao Sud Almerije kojim je fudbaler osuđen na četiri godine zatvora za seksualno zlostavljanje.

Santi Mina
FOTO: SALVADOR SAS/EPA

Usvojen je zahtjev odbrane da se novčana kazna smanji sa 50.000 evra na 25.000 evra koliko Mina mora da plati na ime nematerijalne štete djevojci koja ga je tužila.

Pročitajte još

Mini ostaje mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Španije. U odluci po žalbi usvojena je odluka Suda Almerije koji je smatrao da je seksualno zlostavljanje tužilje dokazano.

Sve se dogodilo u junu 2017. godine u noćnom klubu u Almeriji, kada su Mina i još jedan optuženi sa još dvojicom prijatelja napali djevojku.

Navodi se da žrtva nije pristala ni na jedan od opisanih događaja iako je odbrana tvrdila da je ona pristala na „seksualnu interakciju“.

Žalbeno vijeće navelo je da nema dokaza da je žrtva dala pristanak za bilo šta što se dogodilo, ali napominje da u njenim izjavama ima određenih kontradiktornosti. Sud je odbacio navode odbrane da je jedina želja tužilje da dobije veliku novčanu nadoknadu i navodi da je njeno svjedočenje bilo takvo da je i samu sebe inkriminisala te da zapravo u prvom momentu nije ni tražila odštetu za nematerijalnu štetu već da je zahtjev podnijela tek nakon što joj je sud ukazao na tu mogućnost na osnovu svih iznesenih dokaza.

Mina je sve vrijeme tvrdio da nije ni dotakao djevojku, ali je priču promijenio kada je njegova DNK pronađena u vaginalnom brisu žrtve. Tada je naveo da je do odnosa došlo, ali uz pristanak. Sud je smatrao da je njegovo svjedočenje „nekredibilno jer se mijenjalo u odnosu na izvedene dokaze“.

Mina se prošle nedjelje priključio treninzima Selte, a kako ima pravo na još jednu žalbu u ovom momentu neće biti smješten u zatvor, piše Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu