Fudbal

(FOTO) Ima li kraja ludilu: Djeci na tribinama skidali dresove

Fudbaleri Fenerbahčea ove nedjelje gostuju ekipi Karagumruka, a uoči ovog susreta na tribinama su viđene poražavajuće scene. Ni djeca nisu pošteđena navijačkog ludila.

Fenerbahče
FOTO: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

Imali smo ove godine raznorazne skandale u turskom fudbalu.

Sredinom marta viđen je pravi haos u Trabzonu gdje su navijači domaćeg tima utrčali na teren i fizički napali fudbalere Fenerbahčea, a nedavno se istanbulski tim iz protesta predao bez bobe u finalu Superkupa Turske i prepustio trofej najvećem rivalu – Galatasaraju, objavio je Sportal.

Ipak, ovo što se dogodilo pred duel sa Karagmurukom je izazvalo i najžešće reakcije tamošnje javnosti, budući da su navijačkim ludilom u Turskoj ovoga puta bila pogođena djeca.

Nakon negativne reakcije navijača Karagumruka, koji su na tribini gde su pretežno bili domaći navijači uočili obilježja Fenerbahčea, organizatori utakmice su odlučili da poskidaju dresove gostujućim navijačima, a pošteđena nisu bila ni djeca.

Pročitajte još

Nakon što su fotografije ovog incidenta objavljene na društvenim mrežama, one su izazvale mnoštvo negativnih reakcija ljubitelja fudbala širom svijeta.

Svi su bili jednoglasni da bi trebala da postoji bar neka mjera u navijačkom rivalstvu i da bi djeca morala biti pošteđena ovakvih neprijatnosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu