Tenis

(VIDEO) "Novak je naša fereneca kako na, tako i van terena" Hvalospjevi na račun najboljeg tenisera svijeta ne prestaju, uključio se i "mali Đoković"

Alesandro Petrone, trener Matea Arnaldija, izjavio je da se njegov pulen ugleda na srpskog tenisera Novaka Đokovića.

(VIDEO) "Novak je naša fereneca kako na, tako i van terena" Hvalospjevi na račun najboljeg tenisera svijeta ne prestaju, uključio se i "mali Đoković"
FOTO: JORGE ZAPATA/EPA

Arnaldi je bio dio Dejvis kup tima (nije igrao protiv Srbije i u finalu) koji je osvojio “salataru” pobjedom nad Australijom

Mladi Italijan se probio među 50 najboljih tenisera svijeta ove sezone i sigurno da je pred njim izuzetna karijera. Međutim, da bi do tada stigao neke stvari mora da popravi.

– Kada dostignete visok nivo, servis je taj koji pravi razliku. Prilika da dođete do lakih poena, zato radimo na servisu praveći male promjene, da ga popravimo pomalo, naročito iz tehničkog aspekta – rekao je Petroni u uvodu i potom dodao:

“Mateo je kompletan igrač, nema neke posebne ‘rupe‘ ili slabosti. Naravno da mora malo da popravi konstantnost bekhenda, njegovog prirodnog udarca. To što je došao u Top 50 ne odaje utisak kod njega da je došlo i njegovo vrijeme. Ima velike ciljeve i očekivanja, zbog čega ostaje čvrsto na zemlji. Zapravo, kada se sve uzme u obzir, Đoković je naša fereneca kako na, tako i van terena.”

Pročitajte još

Podsjetimo, Arnaldi je u decembru prošle godine rekao za sebe da je “mali Đoković”.

– On je uvijek bio moj idol. U Rimu sam ga zagrijavao prije mečeva, on je moja referentna tačka. Postoje neke sličnosti. Sebe bih takođe definisao kao kontranapadača – rekao je Arnaldi tada, prenosi B92.

Njih dvojica do sada nisu nikada ukrstili rekete.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije