Fudbal

ZOVU JE SUPERHRANOM Šta to jedu Mesi, Ronaldo i Benzema

Opšte je pozato da vrhunski sportisti vode računa o tome šta jedu i imaju posebnu ishranu kako bi održali formu.

Kristijano Ronaldo
FOTO: MIGUEL A. LOPES/EPA

Ta ishrana nije univerzalna, već zavisi od sportiste do sportiste, ali španski As piše o tome da postoji jedna namirnica koja se pojavljuje u planovima većine elitnih sportista i koju nazivaju superhranom, piše Sportal.

Riječ je o morskim algama.

Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema, tri spektakularna fudbalera i osvajača Zlatne lopte, takođe dijele ljubav prema ovoj hrani. Ovo je potvrdio španski kuvar Alberto Mastromateo u intervjuu za As. On je bio kuvar sve trojice pomenutih fudbalera.

Pročitajte još

Kako navodi As, alge su sve popularnije, posebno u SAD, a glavni razlog za to je činjenica da imaju sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća i sadrže vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcijum, gvožđe, vlakna i kalijum. Sve što je neophodno za sportiste.

– Alge imaju ogromnu nutritivnu vrijednost. Uz malu količinu koju konzumirate dobijate mnogo biljnih proteina koje tijelo koristi bolje od životinjskih proteina. Vjerujem u alge jer su izvor omega-3 polinezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, kao i vitamina i antioksidanata. Uključujem ih u sva jela – rekao je Mastromateo, prenosi Index.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije