Tenis

Banjaluka očekuje odgovor još dva velika teniska imena “Svi vole da čekaju do posljednjeg trenutka” (FOTO)

Velika teniska imena će ovog proljeća zaigrati na Srpska openu koji se igra u Banjaluci, ali lista učesnik nije kompletirana i čeka se odgovor dva igrača čiji dolazak bi oduševio sve u gradu na Vrbasu.

Đorđe Đoković
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Đorđe Đoković direktor turnira je za Sportal istakao da se čekaju odgovori dva velika prijatelja Novaka Đokovića.

Endi Mari
FOTO: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

– Nije tajna da želimo Endija Marija. On je neko ko je bio član velike četvorke i zaista bih volio da ga gledam na svom turniru na našim terenima, mislim da bi to bila velika stvar. Ako dođe, biće ogroman uspjeh. Poslali smo upit, na njemu je da kaže “da” ili “ne”. Nema još puno vremena, ali oni svi vole da čekaju do posljednjeg trenutka. Od ove godine je novina i da igrači moraju da odigraju dva ili tri ATP turnira do juna. To pravilo dosta oteževa posao nama iz serije 250 jer su nam sada svi igrači skuplji. Ja sam ranije plaćao top 20 ili top 25 igrača, a sada moram da plaćam i one top 50 jer hoće da idu u Barselonu. Umjesto da pregovaram sa četiri ili pet igrača, sada moram da pregovaram sa mnogo više. Ali ako bude sve kako sam zamislio, imaćemo šest igrača iz top 20 što je i više nego dovoljno – rekao je Đoković za Sportal.

Dosta se spekulisalo o tome da li će u Banjaluku stići Nik Kirjos.

Pročitajte još

– Ostavio sam mu vajld kartu – nasmijao se Đorđe Đoković, pa nastavio:

Kirjos udara forhend
FOTO: JAMES ROSS/EPA

“Sa Kirjosom smo u stalnom kontaktu i on nije krio želju da dođe. Još prošle godine u martu smo prvi put pričali i ja sam se izjasnio da želim da ga dovedem po svaku cijenu. Mislim da je sjajan zabavljač publike, fenomenalan igrač u svakom smislu, a na kraju krajeva on je jedan od prvih koji je stao iza mog brata kada se sve ono dešavalo u Australiji. Mi iz porodice znamo koliko je bilo teško i šta se sve dešavalo, a on je u svojoj Australiji pričao protiv svoje države, stao na Noletovu stranu. Pokazao je time da je veličina i da priča šta on misli. U dosta slučaja ta priča je išla protiv Novaka, ali ne možeš da mu oduzmeš pravo da ima mišljenje. Na kraju krajeva, i van terena je neko koga svi vole, sa kim svi pričaju, i ja želim da on dođe. Trenutno, tek počinje da trenira i ukoliko bude u mogućnosti da igra, siguran sam da ćemo ga dovesti. Samo da se oporavi i da bude u adekvatnom stanju… Ostaviću mu i otvorenu vajld kartu ako treba i otvorenu poziciju ako je to potrebno, on je top 20 igrač.”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu