Fudbal

(FOTO) OGLASIO SE ŠPANSKI DOKTOR "Bilo bi nepromišljeno da Dragiša Gudelj nastavi karijeru"

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj po drugi put je kolabirao tokom utakmice u posljednjih devet mjeseci, a to je po španskom kardiologu Viktoru Lopesu više nego jasan znak da bi trebao da okonča sportsku karijeru.

Dragiša Gudelj na pres konferenciji
FOTO: CÓRDOBA CLUB DE FÚTBOL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Gudelj se tokom nedeljne utakmice protiv Melilje srušio na terenu usled srčanog zastoja, a kardiolog Viktor Lopes je istakao da je bratu srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja život spasio defibrillator, koji mu je ugrađen kada je prvi put kolabirao u martu ove godine.

– Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dvije sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima ljudi kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce – rekao je doktor Lopes i dodao:

Pročitajte još

– Gudeljevo tijelo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Porijeklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život-  dodaje španski kardiolog, prenosi Sportal.

Nakon nove drame i medicinskog tretmana Gudelj se osjeća dobro, a klub je ranije danas istakao da će srpski defanzivac nastaviti da trenira u posebnom režimu, odvojeno od saigrača. U međuvremenu, ljekari  Kordobe i njihove medicinske službe analiziraće kakva će biti Gudeljeva sportska budućnost.

FOTO: CÓRDOBA CF/TWITTER
FOTO: CÓRDOBA CF/TWITTER

Prema mišljenju doktora Lopesa Dragiša Gudelj bi trebao ozbiljno da razmotri okončanje karijere, pošto bi svakim narednim izlaskom na teren doveo svoj život u opasnost.

– Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj dečko nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo tijelo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumijem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca – izjavio je Lopes.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije