Fudbal

(FOTO) "UEFA monopol je gotov" Stigle prve reakcije na odluku o osnivanju Superlige, La Liga najglasnija

Detalje o raskidu ugovora sa Barakom Baharom, kao i povratku Vladana Milojevića na Marakanu, verovatno će izneti Zvezdan Terzić, koji od 13 časova na Marakani drži vanrednu konferenciju za novinare.

(FOTO) "UEFA monopol je gotov" Stigle prve reakcije na odluku o osnivanju Superlige, La Liga najglasnija
FOTO: MOHAMMED BADRA/EPA

Stižu i prve reakcije na presudu Suda Evropske unije koji je presudio da se Superliga može osnovati.

Sud Evropske unije presudio je da su se UEFA i FIFA ponašale protiv zakona o takmičenju kad su zabranile održavanje Superlige prije dvije godine.

Pročitajte još

To znači da bi u budućnosti moglo biti dozvoljeno formiranje Superlige. Osnivači Superlige čelnici su moćnih evropskih klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

Oglasila se i La Liga koja je od prvog dana bila žestoki protivnik osnivanja Superlige, piše N1.

– Danas se više nego ikad treba prisjetiti kako je Superliga sebičan i elitistički model. Svaki format koji nije potpuno otvoren za klubove, Sa direktinm pristupom takmičenju putem nacionalnih godina je zatvoreni model takmičenja. Evropski nogomet je već rekao svoje. Nemojte insistirati #zaraditetonaterenu”, napisali su iz La Lige u objavi na X-u.

– Pobijedili smo! UEFA-in monopol je gotov, a fudbal je besplatan. Klubovi su sada slobodni od prijetnji i sankcija te mogu sami odlučivati o svojoj budućnosti. Garantujem klupske prihode i plaćanja, kao i solidarnost sa fudbalom – izjavio je Bernd Reichart, izvršni direktor firme tužitelja A22.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu