Fudbal

"Puna podrška UEFA i predsjedniku Čeferinu" Fudbalski savez BiH se oglasio o slučaju Superlige

Slučaj stvaranja Superlige u žiži je fudbalske javnosti prethodnih dana, a nakon presude Evropskog suda na tu temu se oglasio i Fudbalski savez BiH.

"Puna podrška UEFA i predsjedniku Čeferinu" Fudbalski savez BiH se oglasio o slučaju Superlige
FOTO: N/FSBIH

U svjetlu donošenja presude Evropskog suda pravde u slučaju tzv. Superlige, NS/FS BiH daje svoju punu podršku radu krovnoj kući evropskog fudbala (UEFA) i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu.

Ljudi koji vode evropski fudbal nastoje stvoriti adekvatne uslove svim svojim članicama, a time i klubovima koji se takmiče u okviru nacionalnih prvenstava, kako bi obezbijedila jednake uslove za kontinuiran i stručan rad. Svaki drugi oblik organizovanja bi doveo do različitog sistema vrednovanja kvaliteta.

Pročitajte još

To nije moto UEFA, jer ona brine za svoje članice. Zato i NS/FS BiH podržava princip jednakih vrijednosti za sve učesnike u fudbalskoj igri širom kontinenta. Rukovodstvo NS/FS BiH će nastaviti kontinuiranu podršku radu UEFA na projektima koji vode daljem prosperitetu evropskog fudbala! – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, Evropski sud u Luksemburgu presudio je da su Fifa i Uefa protivzakonito spriječavale klubove da osnuju kontinentalnu Superligu, pošto to nije u skladu sa kontinentalnim pravom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu