Tenis

Ima nade za Srpska open "U Republici Srpskoj je bio veliki uspjeh ove godine" (FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković kaže da nije nimalo lako doći do ATP licence za organizovanje turnira, ali da on i njegov tim čine sve da se to ostvari.

Ima nade za Srpska open "U Republici Srpskoj je bio veliki uspjeh ove godine" (FOTO)
FOTO:

Turnir u Srbiji, koji je ove godine održan u Banjaluci pod nazivom Srpska open, pod velikim je znakom pitanja za narednu sezonu, nakon što je Jon Cirijak potvrdio da se takmičenje vraća u Bukurešt.

Pročitajte još

Ipak, ako je suditi prema riječima najboljeg tenisera svijeta postoji šansa da se turnir i naredne sezone održi u Banjaluci ili u Beogradu. Đorđe Đoković, brat srpskog tenisera, pokušava da obezbjedi novu licencu.

– Moj brat je u komunikaciji sa ATP i sa vlasnicima drugih licenci i pokušava u posljednjih 4-5 mjeseci da dođe do nekih rješenja za sljedeću godinu. Međutim, za sada nema informacija. Govorio sam ranije da nije toliko jednostavno jer ATP ne izdaje nove licence, a s druge strane, većina licenci koje postoje su profitabilne i onda prosto vlasnici ne žele da ih prodaju ili izdaju. Ali, ima nekih koji nisu profitabilni, koji imaju ekonomskih i organizacionih problema, znam o kojim turnirima se radi, ali ne bih da spominjem imena i sa njima se razgovara. Voljeli bismo, lično bih volio da to bude neka tradicija u Srbiji, Republici Srpskoj, gdje je bio velikih uspjeh ove godine. Puno znači, ne samo za naše profesionalne tenisere, već i za ljubitelje ovog sporta i za mlade tenisere da imaju priliku da se takmiče – rekao je Đoković, a prenose mediji.

novak djoković na turniru srpska open
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Srpska open je održan ove godine u Banjaluci, a publika u gradu na Vrbasu mogla je da uživa i u partijama Novaka Đokovića. Trofej je osvojio Dušan Lajović koji je u finalu bio bolji od Rusa Andreja Rubljova

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije