Fudbal

(FOTO) BEZ POSLA 3 GODINE Hladan tuš za legendarnog fudbalera

Bio je jedan od najboljih fudbalera svog doba, možda i svih vremena, ali je Zinedin Zidan za kratko vrijeme pokazao da je podjednako uspješan i kao trener.

Zinedin Zidan
FOTO: MOHAMMED BADRA/EPA

Uspio je da sa Realom osvoji tri Lige šampiona, uz dvije La lige, ali od 2021. je i dalje bez posla.

Vodio je Zidan Madriđane u dva navrata, prvo od 2016. do 2018. godine, a zatim i od 2019. do 2021. Od tada je Francuz bez tima, uprkos tome što je sa Realom ostvario velike uspjehe.

Didije Dešam
FOTO: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Čini se da je sada poznat i razlog zašto je to tako. Kako prenose mediji u Španiji, Zidan je isključivo zainteresovan za klupu reprezentacije Francuske. Već nekoliko puta je Zizu pokušao da dođe do te pozicije, ali je problem u tome što su Trikolori zadovoljni Didijeom Dešamom, koji je osvojio prvenstvo svijeta 2018, dok je četiri godine kasnije donio srebro, objavio je Sportal.

O ovoj situaciji se oglasio i Filip Dialo, šef Saveza, koji nije želio da Zidanu daje lažnu nadu.

– Zinedin Zidan je spomenik francuskog fudbala. To je neupitno. Trebamo mu biti zahvalni za sve što je dao narodu Francuske. Ujedno, važno je napomenuti da imamo najboljeg trenera u Francuskoj na mjestu do 2026. godine. O tome se nema više što reći – rekao je Dialo.

Pročitajte još

U međuvremenu, Zinedin Zidan je odbio mogućnost da preuzme Bajern, a jedan od razloga je taj što ne zna jezik.

– Francuska legenda neće postati novi trener Bajerna. Zidan je rekao ne. De Zerbi i Nagelsman su ostala jedina dva kandidata – tvrdi Florijan Pletenberg, dobro obavješteni novinar iz Njemačke.

Ostaje da se vidi na čijoj klubi će Zidan završiti, ali je prava šteta da je već tri godine 51-godišnji strateg bez posla.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu