Fudbal

(FOTO) Crvena zvezda i reprezentacija Srbije u problemu: Englezi se pitaju za sve i ne dozvoljavaju povratak, Kosta Nedeljković sigurno propušta vječiti derbi

Crvena zvezda još uvijek je oslabljena neigranjem mladog desnog beka Koste Nedeljkovića, još ne trenira sa ekipom, a kad će – zavisi isključivo od Aston Vile!

(FOTO) Crvena zvezda i reprezentacija Srbije u problemu: Englezi se pitaju za sve i ne dozvoljavaju povratak, Kosta Nedeljković sigurno propušta vječiti derbi
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Dok ne stigne drugačija sugestija kluba iz Birmingema, desni bek mora da obavlja terapije i ne ulazi u jače napore.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Izvjesno je da Nedeljković neće igrati u vječitom derbiju 9. marta, a skoro jasno da će propasti i plan selektora Srbije Dragana Stojkovića da ga ima u timu za prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom. Sve su poremetili problemi sa kukovima, locirani krajem januara tokom pregleda uoči transfera.

Nije to ni klasična povreda, ni nedostatak iz kategorije da se ruši transfer, ali jeste bio signal ljudima iz Aston Vile da odrede zabranu treninga sa ekipom i otvore obavezan proces liječenja. Sve odluke su u rukama ljudi iz Birmingema.

Takmičarske ambicije i potrebe Crvene zvezde jedna su strana priče, a Aston Vilu to ne dodiruje i u skladu sa činjenicom da su u Birmingemu platili igrača imaju pravo i da odlučuju o njemu. Ne žele ni minimum rizika, procjenjuju da je za Kostu i dalje najbolje da je na terapijama i laganim treninzima.

Izvještaji o procesu Kostinog liječenja šalju se u Birmingem, uz potpunu neizvjesnost hoće li uopšte i zaigrati za Crvenu zvezdu do kraja sezone.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Čak i kad bi danas stiglo zeleno svjetlo od Aston Vile za priključak takmičarskom timu Crvene zvezde, mladi bek ne bi mogao da igra u vječitom derbiju. Iza njega je mjesec dana bez redovnog trenažnog procesa, potrebno je vrijeme da na kondicionom planu dođe do nivoa za utakmice, prenosi Sport klub.

U Crvenoj zvezdi moraju da se prilagođavaju situaciji, a izostanak Nedeljkovića donio je veliki problem. Bilo je planirano da u njemu dobiju ne samo pouzdanu opciju na desnoj strani odbrane, nego i standardnog bonusa.

U aktuelnim okolnostima trener Milojević je u prva tri proljećna kola menjao startne bonuse, a posljednja varijanta bila je da se lansira kao desni bek Ognjen Mimović. Ukoliko se opredijeli za njega i na gostovanju TSC-u Bačkoj Topoli, bio bi to korak i ka debiju mladog defanzivca i u vječitom derbiju.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Jesenje igre Koste Nedeljkovića bile su razlog za rađanje ideje selektora Stojkovića da njegovim uvođenjem u reprezentaciju promijeni sistem igre. Ipak, kako sada stoje stvari moraće da se sačeka na debi u seniorskoj selekciji.

Preduslov da Nedeljković učestvuje na Prvenstvu Evrope u Njemačkoj je da ne pauzira do kraja sezone, a velika je šteta ukoliko i definitivno Piksi ne bude u prilici da ga istestira u martovskim provjerama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije