Fudbal

RISTIĆ ODBIO ZVEZDU Bijeljinac i dijete crveno-bijelih ne želi povratak na Marakanu

Crvena zvezda ponovo je naciljala Mihaila Ristića, htjela je da vrati momka koga je lansirala, ali od toga, ako je vjerovati Portugalcima, neće biti ništa.

Mihailo Ristic
FOTO: ESTELA SILVA/EPA

 A Bola tvrdi da momak iz Republike Srpske ovoga ljeta neće zadužiti opremu na stadionu “Rajko Mitić”.

Prema navodima A Bole, imao je Mihailo Ristić ponudu da se poslije šest godina vrati u Srbiju i ponovo zaigra za srpskog šampiona, međutim, Portugalci tvrde da je tu mogućnost odbacio i da hoće da se bori za minutažu u Benfici.

Ne namjerava Mihailo Ristić da promijeni sredinu, iako je imao mizernu minutažu kod Rodžera Šmita. Njemački strateg ga je minimalno koristio, sakupio je manje od 200 minuta na svim frontovima prethodne sezone i upisao po gol i asistenciju. Nije obeshrabrilo srpskog reprezentativca ni to što se uveliko na Lužu govori o novom igraču kraj lijeve-aut linije.

Momak iz Republike Srpske želi da se bori, da dokaže Nijemcu da se ogriješio o njega i da zaslužuje veću minutažu. Prostor bi mogao da mu se otvori, pošto kroz nekoliko dana Alehandru Grimaldu ističe ugovor i portugalski prvak nije uspio da produži saradnju sa lijevim bekom iz Valensije. Neće to ni učiniti.

Za Alehandra Grimalda zainteresovani su bili brojni klubovi iz “liga petice”, a on će kao slobodan igrač promijeniti sredinu i upustiti se u novu avanturu. Sve je utanačio sa Bajer Leverkuzenom. Uveliko se šuška da bi njegovo mjesto mogao da zauzme još jedan momak iz Srbije – mađarski reprezentativac Miloš Kerkez.

Ostao Mihailo Ristić ili ne, Rodžer Šmit će angažovati klasičnog lijevog beka. Izbor je pao na ljevonogog Vrbašanina, koji sa AZ Alkmarom ima ugovor do ljeta 2026. godine, što znači da će Orlovi morati da izdvoje ne tako malu svotu novca kako bi ga potpisali. Kerkez je procijenjen na 10.000.000 evra.

Pročitajte još

Iako se moglo čuti da će Mihailo Ristić dobiti čiste papire, te moći da bira novu sredinu, od toga, izgleda, neće biti ništa. Ako se u međuvremenu nešto ne promijeni, beogradski crveno-bijeli opet neće uloviti višegodišnju želju i moraće da potraže novu opciju za lijevog beka. Da su se Barak Bahar i njegovi saradnici, možda, već pomirili sa tim govori i to da je Zvezda naciljala bisera Vojvodine, prenosi Mocart sport.

Beograđani i Novosađani razgovaraju oko razmjene, pripremaju trampu. Perspektivni lijevi bek Stefan Bukinac bi mogao da krene u smjeru ka stadionu “Rajko Mitić”, dok bi u suprotnom smjeru završio Petar Stanić. Crvena zvezda je spremna da ga ustupi, ako zauzvrat dobije tinejdžera i tako zaoštri konkurenciju na lijevom beku.

Uloga Milana Rodića je već ovog proljeća bila redukovana, Irakli Azarov se nametnuo, samo što je veliko pitanje hoće li ga crveno-bijeli, odnosno izraelski strateg, odabrati za prvu opciju za Ligu šampiona ili će, ipak, potražiti provjereno rješnje. Možda i još jedanput opipati puls Mihailu Ristiću. Jer, preokreti se dešavaju…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije