Ostalo

(FOTO) ŠOK IZ SVIJETA RUKOMETA Sin nekadašnjeg legendarnog srpskog reprezentativca pao na doping testu

Nikola Portner (30). golman Magdeburga, pao je na doping testu, zbog čega mu je do daljeg zabranjeno da se bavi tim sportom, pa čak i prisustvuje treniznima ekipe.

(FOTO) ŠOK IZ SVIJETA RUKOMETA Sin nekadašnjeg legendarnog srpskog reprezentativca pao na doping testu
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

Kako je izjavio njegov advokat Rainer Tarek Čerkeh, u krvi švajcarskog rukometaša su pronađeni tragovi metamfetamina zbog kojih je izbačen iz sporta barem do okončanja postupka.

– Nikola Portner je obavešten da je bio pozitivan na metamfetamin. Prema dosadašnjim saznanjima, izmjerena količina koncentracije je djelić tipičnog unosa ove stvari. S obzirom na postupak koji je u toku, u ovom trenutku nije moguće objaviti detaljnije informacije – rekao je Tarek Čerkeh.

Portner se oglasio na društvenim mrežama i izrazio namjeru da dokaže svoju nevinost.

Pročitajte još

– Ova informacija me je duboko šokirala. Obaviješten sam da je jedan od mojih testova pokazao ‘analitički rezultat koji odstupa od norme‘ i da je zbog toga pokrenut postupak. Učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedan antidoping propis i da sam uvijek djelovao u skladu s vrednostima sport i nastaviću da tako djelujem i u budućnosti – napisao je Portner.

Nikola je inače sin nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca Zlatka koji je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je dio tima koji je na SP 1990. godine došao do četvrtog mjesta.

Na klupskom nivou je u generaciji ”vanzemaljaca” Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.). Potom je i sa Barselonom 1991. godine postao po prvi put šampion Evrope u istoriji tog tima, piše B92.

Zlatko je u septembru 2020. godine iznenada preminuo u 59. godini u Švajcarskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu