Fudbal

Hadžibegić izabrao saradnike: Kompletiran stručni štab fudbalske reprezentacije BiH

Kompletiran je stručni štab fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, za čijeg je selektora nedavno izabran Faruk Hadžibegić.

Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije
FOTO: N/FS BIH/SCREENSHOT

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su tu bili i ranije, selektor se još odlučio za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu, saopštili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

– Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme da je ovo jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo s njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije – izjavio je Hadžibegić.

On planira da, čim završi obilazak i razgovor sa igračima, održi i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba.

Pročitajte još

– Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao, te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama – naglasio je selektor.

Hadžibegić je na klupi “Zmajeva” naslijedio Bugarina Ivajla Peteva, koji je sa nacionalnim timom Bosne i Hercegovine prošle godine izborio plasman u elitnu UEFA Ligu nacija “A”, ali mu članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, predvođeni predsjednikom Vicom Zeljkovićem, nisu htjeli produžiti ugovor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije