Fudbal

(VIDEO) "Ovo postaje frustrirajuće" Sudijski ekspert ima jasan stav nakon vječitog derbija

Suđenje glavnog arbitra Pavla Ilića jedna je od glavnih tema 173. vječitog derbija, a evo šta o tome kaže sudijski ekspert Rade Đurović.

Gajas Zahid
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na domaćem terenu protiv Partizana rezultatom 3:2, u prvom meču plej-of faze Superlige Srbije.

Zvezda je imala dva penala na utakmici i bilo je nekoliko sudijskih odluka za koje se navijači pitaju da li su bile opravdane.

O svemu tome pričao je sudijski ekspert Rade Đurović, piše Sportal.

Prvo je analizirao drugi gol Zvezde u 89. minutu, kada je Šerif Endiaje prije gola imao duel sa Svetozarom Markovićem.

– Ovo postaje frustrirajuće gledati, naročito način na koji se ponašaju i igraju igrači u Superligi Srbije. Mislim da bi odbrambeni igrač Partizana trebalo da objasni svojim saigračima i navijačima zašto je teatralno pao na prvi dodir sa napadačem Zvezde. Da je bio pravi sportista i ostao u duelu, onda bi napadač bio primoran da napravi faul jakog intenziteta i ne bi bilo dileme da li je prekršaj ili bi odbrambeni igrač stigao prvi do lopte. Ovako, stava sam da ne treba da se svira prekršaj, samo bih volio da se primjenjuje isti kriterijum za sve. Da li bi bilo tako? Nisam siguran, ali nije čudo što poslije toga ne mogu naše ekipe da se snađu u Evropi i treba im puno vremena da se priviknu na drugačiji kriterijum – rekao je Rade Đurović.

Pročitajte još

Objasnio je i situaciju kada je Nikola Antić, lijevi bek Partizana, srušio Osmana Bukarija, poslije čega je Ilić pokazao na bijelu tačku u 96. minutu.

Iako je klizeći start počeo van šesnaesterca, do posljednjeg kontakta za prekršaj, odnosno saplitanja je došlo unutar 16m i zbog toga je ispravno bilo dosuditi penal za Zvezdu. Čak iako je možda prvi kontakt između igrača Partizana i Zvezde nastao van kaznenog prostora – ovdje to nije bitno. Čak iako je odbrambeni igrač možda dotakao loptu, i to nije bitno jer je nije izbio i oduzeo posjed napadaču. Sve u svemu, ispravna odluka koja je riješila utakmicu – kazao je Rade Đurović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu