Fudbal

ZVEZDINA POSTAVA ZA ETIHAD Jedna dilema Baraka Bahara za duel sa najjačom evropskom ekipom

Neko će reći da je u pitanju klasična trenerska finta, ima onih koji tvrde da je u pitanju čist mazohizam izraelskog stručnjaka Baraka Bahara, poslije izjave na Etihadu da ništa neće mijenjati u sistemu.

Igrači Zvezde slave gol
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Odnosno da će malo toga promijeniti.

Čak i prijatelji kluba, koji su gledali 15 minuta treninga po mančesterskoj kiši, nisu mogli da odgonetnu šta je spremio Barak Bahar u sudaru sa Pepom Gvardiolom. I kvote, i zdrav razum i realna snaga dva tima pokazuju da se srpski šampion neće mnogo pitati sutra veče. Čak bi pojedinci bili zadovoljni porazom u granicama dozvoljnog, kao kada je Vladan Milojević predvodio crveno-bijele na Alijanc Areni 2019. godine.

Kolektivna defanziva je ključni problem Crvene zvezde već duži period, pokazali su to mečevi protiv Voždovca i Čukaričkog, kada presing nije odradio svoj dio posla.

Moguće je da će Barak Bahar izvršiti samo kozmetičke promjene. Najveća enigma vlada oko desnog ful beka, pozicije na kojoj je bio Osman Bukari u dosadašnjem dijelu sezone. Ne bi bilo baš pametno igrača sa ne baš defanzivnim navikama baciti u klinč sa Džeremijem Dokuom, investicijom Građana koju je pohvalio i Pep Gvardiola na zvaničnoj konferenciji za štampu. Moguće je da na tu poziciju bude prekomandovan Degenek, i da se na taj način otvori mjesto za još jednog štopera. Pored Dragovića i Mijailovića, kandidati su Spajić, Điga i Milan Rodić. Degenek na strani značio bi da crveno-bijeli imaju stalno imaju igrača više u posljednjoj liniji

Pročitajte još

Na suprotnoj strani će biti Stefan Mitrović, dok će Hvan zabilježiti prvi start u crveno-bijelom dresu, i to kao parnjak Marku Stameniću. Ispred će biti Mirko Ivanić. Naprijed će šansu od početka dobiti Žan Filip Kraso i Piter Olajinka. Kao tandem oni su djelovali najbolje u ljetnjim mjesecima. Kasnije se ta harmonija razbila povredom Ivanića, pa je Kraso bio u vezi, navodi Mozzart sport.

Crvena zvezda će imati širinu na klupi. Minute bi mogli da dobiju tragičar sa Brda Šerif Endijaje, oporavljeni Aleksandar Katai, pa i Osman Bukari ukoliko se Bahar odluči za nešto defanzivniju varijantu.

ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer – Dragović, Mijailović, Spajić (Rodić) – Degenek, Hvang, Stamenić, Mitrović – Ivanić, Olajinka, Kraso.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije