Fudbal

RONALDO U PROBLEMIMA Portugalcu prijeti milionska tužba

Jedan od najboljih fudbaler svih vremena, Kristijano Ronaldo nalazi se pred mogućom tužbom grupe ljudi iz SAD zbog učešća u promociji Bajnensa, najveće berze kriptovaluta na svijetu, a podnosioci ističu da ih je njegova podrška navela da naprave gubitke, prenio je Bi-Bi-Si.

RONALDO U PROBLEMIMA Portugalcu prijeti milionska tužba
FOTO: JIJI PRESS/EPA

Ovaj medij navodi da podnosioci tužbe zbog toga namjeravaju da traže odštetu u iznosu koji prelazi milijardu dolara.

Podsjeća se da je u novembru 2022. godine, Bajnens najavio svoju prvu CR7 kolekciju “nezamjenljivih tokena” (NFT), u partnerstvu sa Ronaldom.

Pročitajte još

Kristijano Ronaldo je u video snimku, koji kruži na društvenim mrežama i najavljuje partnerstvo, rekao potencijalnim investitorima da će to biti “nagrada navijačima za sve godine podrške”.

Naziv CR7 odnosi se na Ronaldove inicijale i broj dresa, a koristi se kao brend u nizu proizvoda, od obuće do parfema, što mu je pomoglo da postane jedan od najbogatijih sportista na svijetu.

NFT su virtuelna sredstva koja se mogu kupiti i prodati, ali postoje samo u digitalnom obliku i upotrebljavaju se za označavanje vlasništva nad nečim, poput slike ili videa na mrežama.

Kristijano Ronaldo
FOTO: MIGUEL A. LOPES/EPA

Najjeftiniji token iz kolekcije NFT išao je po cijeni od 77 dolara, kada je pušten u prodaju u novembru 2022, ali mu je godinu dana kasnije cijena bila samo oko jedan dolar, napominje Bi-Bi-Si.

Podnosioci zahtjeva navode da je Ronaldova promocija Bajsensa dovela do uvećanja pretraga za 500 odsto za kripto berzu, koja je registrovana na Kajmanskim ostrvima.

Oni ističu da je to navelo ljude da preko te firme investiraju u “neregistrovane hartije od vrednosti”, kao što je Bajnesova BNB kriptovaluta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije