Fudbal

Trener ni ne zna da je u klubu: Čelsi nije registrovao igrača sa sedmičnom platom od 120.000 evra (FOTO)

O Čelsijevoj transfer politici posljednjih godina može se pisati danima, a potpuno nevjerovatno djeluje podatak da su Plavci i zvanično otpisali igrača koji zarađuje 120.000 evra sedmično.

Maurisio Poketino kraj aut linije
FOTO: VINCE MIGNOTT

Riječ je o stoperu Malangu Saru, 24-godišnjem Francuzu koji je potpisao za Plavce tokom ljeta 2020. godine za 16 miliona eura iz francuske Nice i za kojeg se očekivalo da postane stub odbrane ekipe sa Stamford Bridža u narednim godinama.

No, to ne samo da se nije dogodilo, već je fudbaler i zvanično otpisan iz kluba.

Trener Maurisio Poketino do juče je imao rok da registruje ekipu od 25 fudbalera za Premier ligu koji će igrati do kraja kalendarske godine. Uz tih 25 fudbalera, ekipe trebaju prijaviti i spisak U-21 igrača, koji se mogu koristiti u utakmicama.

Među prijavljenim nema Malanga Sara, što je potpuno iznenadilo navijače jer je to čovjek s vrlo snažnim ugovorom u klubu. Francuz zarađuje 120.000 evra sedmično i ima ugovor do 2025. godine. Kako nije registrovan, tako neće ni igrati, a klub će izdvajati ogromna novčana sredstva i dalje za njegovu platu.

Pročitajte još

To možda i ne čudi pošto je trener Maurisio Poketino nedavno privukao pažnju javnosti kada na konferenciji za medije nije znao o kome ga novinari pitaju. Pitanje se odnosilo upravo na Sara.

Novinar je želio pitati o igraču koji je “nestao” iz kluba i pomenuo Malanga Sara, na šta je Poketino upitao “Ko?”. Trener Plavaca bio je u čudu i nije znao odgovoriti na pitanje poručivši da ga je novinar iznenadio, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije