Fudbal

UZAVRELO U MADRIDU Pantić udario po Simeoneu, Španac brutalno odbrusio Srbinu

Bura u Atletiku kad joj vrijeme nije.

UZAVRELO U MADRIDU Pantić udario po Simeoneu, Španac brutalno odbrusio Srbinu
FOTO: RODRIGO JIMÉNEZ/EPA

Taman je madridski tim prevazišao mini krizu, jer prije susreta sa Las Palmasom nije slavio na tri utakmice, na minule dvije nije ni gol dao, a onda se raspucao protiv novajlije u Primeri i pokazao da je efikasan tim, iako je na susretima ispalio čak 36 nepreciznih hitaca.

A onda je iz prva dva šuta u okvi gola nagovijestio trijumf 5:0. Te udarce je uputio Markos Ljorente, „djevojka za sve“ u ekipi Kolćonjerosa. Bilo gde Dijego Simeone da ga stavi, izdanak Realove akademije će odigrati dobro. Tako ga je prvi put u sezoni poslao da igra špica, kako bi odmijenio povrijeđenog Alvara Moratu i umornog Antoana Grizmana, a ispalo je sjajno po Atletiko, koji je već u 20. minutu imao komotnu prednost zahvaljujući Ljorenteu.

Pročitajte još

Tako se još jednom dokazalo da u Čolove ideje ne bi trebalo sumnjati. Iako je jedna i te kako poznata figura sumnjala. Neposredno pre početka meča na Metrpolitanu, nezadovoljan odlukom trenera reagovao je Milinko Pantić, bivši as Atletika, sada stručni konsultant u programu Radio Marka.

– Ne mogu da razumijem što Ljorente počinje kao centarfor. Tu se vidi Ćavijeva vrijednost, ogleda se u povjerenju dječacima iz omladinske škole. Pokazaće se protokom godina da je Ćavi odličan trener, da je daleko hrabriji od drugih za koje se vjeruje da su od njega bolji – rekao je Pantić.

A na terenu – sve drugačije. Ljorente je podsjetio na igrača kakav je prije nekoliko sezona bio na gostovanju Liverpulu, kad je sa dva gola pokorio Enfild, a Simeone dobio priliku da se naslađuje. Kad je meč okončan, novinari su mu prenijeli tu Pantićevu izjavu, konstatujuću da riječi pripadaju „legendi Atletika“.

Sve povodom činjenice da je u sezoni 1995/96, kad je Atletiko predvođen Radomirom Antićem, osvojio titulu, Pantić bio jedan od najuticajnijih igrača. I u polju i po statistici, pa je dao deset golova u Primeri, a dodao još sedam u Kupu kralja, koji je, takođe, završio na stadionu „Visente Kalderon“. U očima mnogih navijača ima kultni status, dobio bistu ispred pomenutog objekta, kao svjedočanstvo koliko je bio uticajan, međutim…

– Legenda!? Ko? Legenda je naš voljeni Luis Aragones. On je legenda našeg kluba -odbrusio je Simeone, uzdižući čuvenog golgetera, kasnije selektora Španije, istovremeno pokušavajući da ponizi Milinka.

Odavno Čolo i Pantić nisu baš najbolji drugari. Iako su dvije sezone igrali zajedno. Mundo deportivo podsjeća da još se ni tad u svlačionicu nisu slagali, da bi se jaz produbio decembra 2011, kad je Atletiko posljednji put birao trenera. Tad se nagovještavalo da bi Milinko Pantić mogao da dobije posao, ali su se čelnici opredijelili za Argentinca i poslije toga Srbin je više puta javno kritikovao Simeoneov stil igre, čak i kad rezultati nisu bili loši, prenosi Mocart sport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu